“Onze leerkrachten weten nu dat ze in elk geval de goede dingen doen.”

Jackelien Aarts, intern begeleider OBS de Pendinghe in Groningen:

“Op onze basisschool zit een leerling met het downsyndroom. Deze kinderen zijn op jonge leeftijd vaak zowel linkshandig als rechtshandig. Maar welke hand moeten we dan stimuleren om te leren schrijven? Wat is de voorkeurshand? Vanuit het zorgteam hebben we Cedin benaderd om hier voor ons naar te kijken en advies over te geven. Ook hadden we vragen over de zithouding. We zitten bij ons op school op bankjes. Op een bankje hebben leerlingen minder steun, iets wat deze leerling nou juist nodig heeft. Nu er een stoeltje is dat helemaal op maat is gemaakt, gaat het ook in de kring hartstikke goed. De leerkrachten en ondersteuners zagen wel dat we iets moesten met de houding. Maar hebben daar gewoon onvoldoende kennis van. Het is heel fijn dat iemand gericht met je meekijkt. En dat meekijken gaat snel. Na onze aanmelding was de intake zo geregeld. Heel fijn.”

Schrijven in de bovenbouw
“Bij een aantal leerlingen in de bovenbouw hadden we ook vragen over pengreep, onleesbaar handschrift en vermoeidheidsklachten bij schrijven. Ook hierin heeft Cedin met ons meegekeken. We kregen specifieke oefeningen voor deze leerlingen en merken dat de leerlingen nu veel bewuster omgaan met netjes werken. Dat komt ook omdat ze van de ergotherapeut een pen te leen kregen. Een pen met een gripje. Dat vond iedereen heel speciaal. Wat motiveert om het goed te doen. En onze leerkrachten weten nu dat ze in elk geval de goede dingen doen op het gebied van schrijven.

Het mooiste compliment dat we hebben gekregen is toch wel van een leerling die veel werk op de computer deed, omdat schrijven hem zoveel tijd en moeite kostte. Deze leerling gaf na een paar weken met de juiste begeleiding aan liever te willen schrijven dan op de computer werken. Je merkt dat hij door tijd en extra aandacht op het schrijven helemaal opbloeide. De juiste aandacht op het gebied van schrijven van zijn juf en meester zorgde ervoor dat hij zich gezien voelde en wist hoe het wél moest. En dat stimuleerde enorm. Wij zijn dus onwijs blij met Cedin