Werkwijze

Nadat wij jouw aanmelding hebben ontvangen, nemen we contact met je op. Dat doen we telefonisch of per e-mail.

Soms is het nodig dat we eerst een afspraak maken. Zodat jij jouw vraag kunt verduidelijken. Mogelijk is er ook extra informatie nodig van school. Dat laten we je weten.

Afhankelijk van je vraag weten wij wat het beste past. Dat kunnen één of meerdere consultgesprekken zijn waarmee jij al een heel eind op weg bent geholpen. Een andere mogelijkheid is dat er meegekeken wordt in de klas of op school. Ook kan het wenselijk zijn dat er een voorlichting wordt gegeven over het ziektebeeld van de leerling. Bij complexe vraagstukken komen wij graag via school in contact met de leerling en ouders.

Wij houden in onze aanpak altijd voor ogen wat er nodig is zodat de school / leerkracht in staat is om de leerling optimaal van het onderwijs te laten profiteren.

Paramedisch & Verpleegkundig Onderwijsadvies biedt advies over en ondersteuning bij passende didactiek en medisch handelen in het onderwijs.

Het doel van Paramedisch & Verpleegkundig Onderwijsadvies is om kennis en vaardigheden over te dragen aan leerkrachten, zodat zij zelfstandig leerlingen die zich motorisch anders ontwikkelen of te maken hebben met een (chronische) aandoening kunnen laten leren.


Binnen ons team is veel expertise en ervaring aanwezig op het gebied van chronische ziekte en aandoeningen, fijne en grove motoriek en sensorische prikkelverwerking. Wij ondersteunen leerkrachten en hun onderwijsteams met advies, consultatieve leerkrachtbegeleiding en coaching en co-teaching.